Zoeken:
Sitemap Favorieten

Het College van Kerkrentmeesters:

Voorzitter: S. Laanstra, Noardein 51, tel 556124

Secretaris: H. Dijkstra, Merkelstrjitte 33, tel. 06-25130712
Penningmeester: J. de Groot, Muzekamp 1, tel. 559104

Vacatures: er zijn momenteel twee vacatures


 

Actie Kerkbalans 2021

Na de nodige voorbereidingen waren de 22 vrijwillige lopers uitgenodigd om op 16 januari coronaproof de pakketjes op te halen in It Lokaal. De rode loper lag om 9.30 uur uitgerold klaar voor hen! En omdat we deze keer geen koffie met gebakje konden serveren, kreeg iedere vrijwilliger een lekkere bonbon.

De eerste loper was Piet Eppinga, inclusief hond, die door het dolle heen was toen hij Sieds Laanstra ontdekte. Hij krijgt nl. altijd iets lekkers van hem. Om 10.45 uur waren alle pakketjes de deur uit en kon men hopelijk nog voor de sneeuwbui de enveloppen rondbrengen. Anneke deed dat op een bijzondere 1½ meter manier: op een sneeuwschuiver!

 

Samen…

Premier Rutte heeft het in 2020 vaak genoemd: Alleen samen kunnen we Corona de baas. Zo is het maar net, samen bereik je meer dan in je eentje. Zo is het ook met onze kerkgemeenschap in Top en Twel: Voor ons allen en door ons allen. Met het wegvallen van de kerkdiensten in maart vielen ook de collecteopbrengsten weg.

Maar inmiddels hebben we met z’n allen de rekeningnummers achter in It Tsjerkefinster gevonden; vele bedragen zijn en worden overgemaakt. Ook het onderhoudsfonds wordt niet vergeten.

 

Ook zijn er enkele grote bedragen geschonken, in de herfst een fantastisch bedrag van € 2000,- en in december € 500,- en 2 keer € 250,- (onderhoud en kerk). De gulle gevers hebben persoonlijk een bedankje ontvangen. Er komen veel positieve reacties op de alternatieve kerkdiensten, tijdens de eerste lockdown al de opgenomen diensten en later de grote inspanning van de kerkenraad om met de 1,5 meter regel toch elke zondag “gewoon” diensten te houden. De taakgroep communicatie en het Beamteam krijgen grote complimenten nu ook via YouTube de diensten bekeken kunnen worden. Want als Ds. Nicolle naast de prachtige kerstboom het kerstverhaal vertelt, dan wil je dat niet alleen horen maar ook zien. En ook de gelegenheidskoren, de kerstgroeten uit het dorp en het kinderkerstfeest konden we thuis meebeleven.

 

Als dit Tsjerkefinster bij u op de mat ligt is de Actie Kerkbalans 2021 al weer voorbij. Uw antwoord nog niet ingeleverd? Doe dat alsnog bij een kerkenraadslid. Het eindresultaat komt in een volgend Tsjerkefinster. Actie Kerkbalans 2020 heeft het fantastische bedrag van € 79.155,91 opgeleverd, allen bedankt.

 

Tot nu alleen maar de loftrompet, over financiën en mooie kerkdiensten. Wat we ook samen moeten doen is dit alles mogelijk maken; zoals u waarschijnlijk wel weet zijn er doorlopend nieuwe kerkenraadsleden nodig.

 

Ook dit jaar stoppen er een paar ervaren kerkenraadsleden en na het overlijden van Siebe Deinum is het CvK dringend op zoek naar nieuwe collega’s.

De afgelopen jaren zijn al veel mensen gevraagd en de meeste excuses om het niet te doen zijn wel gehoord. Maar focus u nou eens op de redenen om het wel te doen. U hoeft niet te wachten tot u gevraagd wordt, zelf de stap zetten mag ook!

 

Een vriendelijk groet van en een hartelijk welkom bij het College van Kerkrentmeesters.

 

Advertenties

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Agenda

Activiteitenkalender:

- Kerkdiensten

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

------------------------------

-

Uitgelicht
DdJ Driebandentoernooi
DdJ Driebandentoernooi
EMSD Services
EMSD Services
Realisatie TTT software