Zoeken:
Sitemap Favorieten

U bent van harte welkom in de wekelijkse diensten van de Protestantse Gemeente Oppenhuizen - Uitwellingerga, die iedere zondag om 09.30 uur gehouden worden.  Een maandelijks overzicht van de diensten vindt u hieronder.

 

KERKDIENSTEN

 

 

KERKDIENSTEN

Zondag 7 maart 3e zondag veertigdagentijd - Biddagdienst

09.30 uur ds. Nicolle Pronk

collecte(s) 1e zendingswerk, 2e kerk

Kindernevendienst

 

Zondag 14 maart 4e zondag veertigdagentijd

09.30 uur ds. Nicolle pronk

collecte(s) 1e diaconie, KIA, 2e kerk

 

Zondag 21 maart 5e zondag veertigdagentijd

09.30 uur ds. Nicolle Pronk

collecte(s) 1e diaconie, Amnesty International, 2e kerk

 

Zondag 28 maart 6e zondag veertigdagentijd - Palmpasen

09.30 uur ds. Nicolle pronk

collecte(s) 1e diaconie, Stjoer, 2e kerk, 3e Onderhoudsfonds

 

 

BIJ DE KERKDIENSTEN

“Ik ben er voor jou” is het thema, de rode draad, die door deze veertigdagentijd heen loopt.

7 maart – Biddag voor gewas en arbeid ‘Recycling’ & derde zondag van de veertigdagentijd. We lezen uit de Tien Woorden van God. Ge-boden? Leefregels? ‘Ik ben de Heer, uw God, die u heeft bevrijd.’ Wat betekenen deze woorden vandaag de dag? En waarom staat er niks in over recyclen en de plastic soep?

Vergeet u niet uw gebedsintenties door te geven per email, telefoon, whatsapp, of op papier in de brievenbus: inleveren bij de

dominee of bij één van de diakenen onder vermelding van ‘gebedspunten biddag 7 maart’.

Graag uiterlijk op woensdag 3 maart.

Voor de kinderen wordt er voor vandaag door de kinderneven-dienstleiding weer een mooie mini-viering gemaakt die als een aparte opname op ons YouTube-kanaal komt te staan. En! er is een plastic-afval-knutselwedstrijd aan verbonden. Kijken dus!

14 maart – Vierde zondag van de veertigdagentijd. We lezen uit Jozua 4 en 5: hoe het volk van God de woestijn verlaat en met het beloofde land in zicht Pesach viert. Op de grens van vroeger en later. Hoe houd je het vol in de onzekerheid van je woestijnbestaan? Maar ook feest: want vanaf vandaag geen manna meer, maar de eigen opbrengsten van het land. Zo verwerft Israël zich langzaam nieuwe vrijheden. Eens kijken hoe het ons vergaat.

21 maart – Vijfde zondag van de veertigdagentijd. Vandaag gaat het over vrucht dragen en de graankorrel die sterft in de aarde. Maar ook over angst. We lezen Johannes 12, 20-33 en zingen Lied 346 ‘Roept God een mens tot leven’. Ik vraag me af, in welke wereldtijd de nu tot leven geroepen baby’s zich straks (als volwassenen) zullen bevinden? Hoeveel vruchten er dan aan de bomen hangen? Hoe het ervoor staat met geloof en kerk? ‘Gods Woord roept door de tijden’…

28 maart – Zesde zondag van de veertigdagentijd: Palmpasen. Vandaag vieren we de start van de Goede Week. Jezus is voor de laatste keer Jeruzalem binnen gegaan. Hij wordt warm onthaald. Maar al snel slaat de sfeer om. De farizeeën spreken bezorgd tot elkaar: ‘Je ziet dat we niets bereikt hebben: kijk maar, de hele wereld loopt achter hem aan.’ Er moet iets gebeuren. Viert u deze week met ons mee? Zowel binnen (via de online diensten) als buiten (voor de kerk en een wandeling door het dorp). U leest er meer over in het volgende Tsjerkefinster.

Voor de kinderen worden er weer ‘doe-het-thuis’-pakketjes met de Palmpasenkruizen en alle (lekkere) benodigdheden voorbereid en aan huis afgeleverd om deze dag als gezin te vieren én stil te staan bij verschillende elementen uit het lijdensverhaal van Jezus. De uitleg zit in het pakket. Echt een aanrader om mee te doen.

Advertenties

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Agenda

Activiteitenkalender:

- Kerkdiensten

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

------------------------------

-

Uitgelicht
EMSD Services
EMSD Services
DdJ Driebandentoernooi
DdJ Driebandentoernooi
Realisatie TTT software